Zwangerschap

 
Intake
Al tijdens de zwangerschap (rond de zevende maand) komen we langs voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. We geven advies over de voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd. Ook laten we de Livia Kraamwijzer achter. Deze Kraamwijzer is door onze kraamverzorgenden zelf ontwikkeld en staat boordevol informatie over alles wat komen gaat. Ook zijn er allerlei tips van Livia kraamvrouwen zelf in verwerkt. Tijdens het intake gesprek willen we te weten komen wat jouw / jullie wensen en behoeften zijn wat betreft de kraamzorg. Ook zullen we het aantal uren zorg waar je op dat moment recht op hebt doornemen en natuurlijk proberen we in het gesprek al jouw vragen te beantwoorden. 
 
Livia Kraamzorg onderscheidt zich van andere kraamzorgaanbieders doordat wij ook bij de zwangerschap van het tweede of volgende kindje de intake bij je thuis doen. Ook hierin komen onze kernwaarden hoogwaardige zorg, kleinschalig, betrokken en persoonlijk duidelijk naar voren.
 
Kosten en uren kraamzorg
Volledige kraamzorg houdt in dat je momenteel recht hebt op 49 uur kraamzorg. Deze uren zijn vastgesteld door de overheid. Mocht je dit teveel vinden, dan is het mogelijk om te kiezen voor minder uren zorg, met een minimum van 24 uur. Deze zorg is echter alleen gericht op moeder en kind. Afhankelijk van je polisvoorwaarden kan het zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen. Deze bedraagt in 2015 €4,15 per uur.
 
Livia Kraamzorg werkt volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Met behulp van dit protocol wordt een indicatie gemaakt van de uren kraamzorg die je nodig hebt. Hierbij zijn de maatstaven van de zorgverzekeraars het uitgangspunt. Meer uitleg hierover krijg je tijdens het kennismakingsgesprek.
 
Livia Kraamzorg biedt daarnaast ook de mogelijkheid om zelf extra uren kraamzorg in te kopen. De kosten van deze extra uren zijn €41,50 per uur en zijn voor eigen rekening. Bel of mail ons gerust als je hier meer informatie over wilt.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook