Dé Zwangerschapsgym

Deze interactieve zwangerschapscursus bestaat uit zeven lessen gegeven door zorgverleners waar wij als Livia nauw mee verbonden zijn;
 
Het gaat om zorgprofessionals zoals de Cesar therapeut, de hypnobirthing docent en de verloskundigen/lactatiekundigen van een van de verloskundigepraktijken waarmee wij werken:

De cursus bestaat uit 5 lessen tijdens de zwangerschap. Het doel is om goed geïnformeerd te zijn over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap. Daarnaast krijg je uitleg over hoe je fit kunt blijven in je zwangerschap. De informatie wordt daarom afgewisseld met bewegen. Hierbij leer je hoe je de spiergroepen kunt versterken die tijdens je zwangerschap een belangrijke rol spelen. Deze eerste 2 lessen worden verzorgd door de cesartherapeute.
 
De derde les wordt gegeven door de docente hypnobirthing. Hoe kun je samen met je partner ontspannen en positief je bevalling in gaan. Bij deze les is je partner dan ook van harte welkom! Het voordeel is dat ook hij/zij goed geïnformeerd is over de bevalling en weet hoe jij het beste ondersteund kan worden. 
 
De vierde les staat in het teken van borstvoeding. Hierbij wordt de avond verzorgd door de verloskundige/lactatiekundige. Je krijgt antwoord op vragen als; Wat is borstvoeding nu eigenlijk en hoe werkt het? In welke houdingen kan je voeden?
 
De vijfde les is wederom samen met je partner en gaat over de bevalling. Wat gebeurt er aan het einde van de zwangerschap, hoe gaat de bevalling beginnen en hoe kan je als partner ondersteuning bieden?

Na de bevalling ontmoet je je medecursisten opnieuw. Er worden nog 2 lessen van 1 uur gegeven. Je krijgt tips en adviezen voor een goede houding tijdens het verzorgen van je baby en je krijgt oefeningen om weer in vorm te komen. Deze oefeningen bestaan uit bekkenbodem-, rug- en buikspieroefeningen. Daarnaast maak je kennis met het geven van babymassage. Deze lessen worden gegeven door de cesartherapeute.

De beste tijd om met de zwangerschapcursus te starten is tussen de 18 en 26 weken van je zwangerschap. Meld je nu aan en kijk wanneer jij het beste kunt instromen. De kosten zijn € 150,-. In veel gevallen krijg je via de zorgverzekeraar gedeeltelijke of volledige vergoeding. Kijk voor jouw situatie in de polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.
 
Aanmeldformulier
  De lessen worden gegeven door de cesartherapeute. Zij is niet bij ons in dienst. Wanneer je je aanmeldt of informatie vraagt via onderstaand formulier, geef je toestemming voor het volgende; De Cesartherapeute ontvangt onderstaande (persoons)gegevens van ons. Vervolgens neemt zij contact met je op om antwoord te geven op jouw vraag danwel de startdatum met je af te stemmen. (zie hiervoor ook ons privacystatement)
 
*Voornaam:
*Naam:
 Telefoonnummer:
*E-mailadres:
 Straat:
 Postcode:
 Plaats:
*Uw vraag / Opmerking:
   


 
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook