Bevalling

Als je bevalling thuis gaat plaatsvinden, wil je ondersteund worden door professionals. Livia Kraamzorg heeft een team van gekwalificeerde kraamverzorgenden. Zij zijn speciaal opgeleid en hebben veel ervaring. Ook zijn ze goed ingespeeld op je verloskundige. Dat bevalt goed, voor moeders, vaders én verloskundigen.
 
Goed voorbereid op de bevalling
Het advies is om er voor te zorgen dat vanaf de 37e week van de zwangerschap alles klaar staat in de kamer waar je van plan bent te gaan bevallen. Dat houdt onder meer in dat het bed op de juiste hoogte moet worden gesteld. De bovenkant van het matras dient tussen de 80 en 90 centimeter hoog te zijn. Daarnaast is het belangrijk het kraampakket in de buurt te bewaren en alles in huis te hebben voor zowel de bevalling als de baby. Vanaf de 37e week mag je thuis bevallen. Als de bevalling daarvoor al begint, ga je in het ziekenhuis bevallen.

Ook als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen ben je verplicht je bed op de juiste hoogte te brengen. Dit in verband met de Arborichtlijnen voor kraamverzorgenden/ verloskundigen. Zij staan immers veel voor en aan het bed tijdens de bevalling en in de kraamweek om de juiste begeleiding te geven.

De complete uitzetlijst is hier te vinden. De babyuitzet dient vanwege de hygiëne gewassen en gestreken te zijn. Het is aan te raden een wasmiddel te gebruiken zonder bleekmiddel en wasverzachter vanwege mogelijke allergieën.

Koffer klaar
Ook als je van plan bent om thuis te bevallen is het verstandig om een ‘vluchtkoffer’ klaar te zetten voor het geval je tijdens of na de bevalling toch onverwachts naar het ziekenhuis moet. Zorg dat je koffer rond week 37 klaarstaat.
 
Rommelmelding
We willen graag op het juiste moment aanwezig zijn om ondersteuning te bieden. Daarom is het handig als je ons een seintje geeft als de bevalling begonnen is. Lees onder de kopjes thuisbevalling en/of ziekenhuisbevalling wanneer we graag een telefoontje van jou of je partner krijgen.
 
Het telefoonnummer wat je bij een rommelmelding mag bellen is: 0342-843636 of  06-23557969. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook