Thuisbevalling

De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij een thuisbevalling en ondersteunt jou en je partner.
 
Wij werken volgens het pijnprotocol wat samen met de verloskundigen en het ziekenhuis in deze regio is opgesteld. Dit betekent dat we ons tot het uiterste inzetten om jou ontspannen en rustig te laten bevallen.
 
Vanaf het allereerste moment dat je bevalling is begonnen kunnen wij al door jouw verloskundige worden opgeroepen om je continu te begeleiden. Dit zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen de baring in kunt gaan.
 
De kraamverzorgende blijft continu bij je, ook als de verloskundige nog even weg gaat. Onderzoek heeft laten zien, dat de pijn hierdoor als minder pittig wordt ervaren. Ook blijkt dat bij continue ondersteuning de duur van de baring significant korter wordt. We noemen deze begeleiding VIP oftewel vervroegde inzet partus assistentie. (zie voor meer informatie het kopje extra diensten)
 
Na de bevalling blijft de kraamverzorgende altijd minimaal twee uur aanwezig, ongeacht het tijdstip waarop je bevalt. Ze zorgt voor controles van moeder en kind en geeft begeleiding bij de eerste voeding. Ook helpt ze met douchen en zorgt ze voor een schone en frisse kraamkamer.

Iedere situatie is uniek en vraagt om een eigen aanpak.

Onze kraamverzorgenden zijn erin getraind om de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op jullie persoonlijke situatie.
 
Rommelmelding
Als de bevalling thuis plaatsvindt kun je ons bellen op hetzelfde moment dat de verloskundige wordt gebeld (24 uur per dag, 7 dagen per week). Als de verloskundige aangeeft dat er daadwerkelijk bevallingsassistentie nodig is bel je ons een tweede keer. Dan kan de kraamverzorgende meteen jullie kant op komen. Zo kan de kraamverzorgende op tijd bij de bevalling aanwezig zijn.
 
Het telefoonnummer wat je bij een rommelmelding mag bellen is: 0342-843636 of  06-23557969
 
De kraamverzorgende mag mee naar het ziekenhuis
Beval je alsnog poliklinisch in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort? Dan mag onze kraamverzorgende met je mee naar het ziekenhuis. In dat geval ga je onder begeleiding van je eigen verloskundige bevallen in het ziekenhuis. De kraamverzorgende kan de verloskundige assisteren en jou ondersteuning bieden tijdens de bevalling. Omdat deze kraamverzorgende in de meeste gevallen ook komt kramen, is het fijn en bijzonder om de bevalling in de kraamweek weer met elkaar te kunnen bespreken.  
 
LET OP: Ben je verzekerd bij Caresq? Dan kunnen wij helaas niet met je mee bij een poliklinische bevalling. Caresq vergoedt de begeleiding van kraamzorg tijdens de bevalling in het ziekenhuis in 2018 niet.
 
Bij een bevalling in een van de andere regionale ziekenhuizen, kunnen wij helaas nog niet mee ter ondersteuning. In dat geval bel je ons als dat lukt dat je in het ziekenhuis gaat bevallen. Wij houden er dan rekening mee en informeren een van onze kraamverzorgenden dat je aan het bevallen bent.
 
Lukt het niet om dan nogmaals te bellen, dan is dat geen probleem. Wanneer de bevalling achter de rug is willen we graag weten wanneer de kraamvrouw en baby naar huis mogen, zodat we de kraamverzorgende alsnog tijdig kunnen inlichten.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook