Borstvoeding

Moedermelk blijft de meest geschikte voeding voor een baby. Daarom raden wij aan borstvoeding te geven indien het mogelijk is. Deze melk bevat namelijk afweerstoffen en voorziet in alle behoeftes van een pasgeborene. Daarnaast stimuleert het zuigen aan de borst de juiste ontwikkeling van de kaak- en mondspieren.

Livia Kraamzorg hanteert de vijf standaarden over borst- en kunstvoeding die zijn opgesteld door Stichting Baby Friendly (afgeleid van WHO-Unicef). Wil je weten wat deze standaarden zijn? Kijk dan bij het kopje ‘5 standaarden’.

Livia Kraamzorg werkt via een Borstvoedingsprotocol. Onze kraamverzorgenden hebben een gedegen opleiding en veel ervaring met borstvoeding. Sinds februari 2011 zijn wij de trotse eigenaren van het borstvoedingscertificaat van Stichting Zorg Voor Borstvoeding. En in 2017 zijn wij met vlag en wimpel geslaagd voor de hercertificering! We ondersteunen je bij het aanleggen en voeden, geven tips en adviezen en beantwoorden al je vragen op dit gebied.
 
Lactatiekundige
Waar nodig roepen we de hulp in van een lactatiekundige. Deze zijn via de kraamverzorgende en in overleg met de verloskundige altijd binnen handbereik voor kort overleg. Afspraken met de lactatiekundige tijdens en/of na de kraamtijd bij jullie thuis zijn ook mogelijk. Of de kosten hiervoor worden vergoed is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Zie hier het meest recente vergoedingenoverzicht.
 
Cursus Borstvoeding
Veel mensen denken dat borstvoeding vanzelf gaat. Soms is dat ook zo, maar lang niet altijd. Om borstvoeding tot een fijne en geslaagde ervaring te maken, kan het helpen je hierop voor te bereiden.

Een cursus Borstvoeding zorgt voor een goede voorbereiding. Tijdens de cursus krijg je de juiste informatie en hierdoor geef je jezelf en de baby de beste kans op een goede start. Tijdens een Borstvoedingscursus komen onder andere de volgende thema’s aan bod:
  • Waarom borstvoeding?
  • Hoe werkt borstvoeding?
  • Borstvoeding en een baan
  • Kolven
Meer informatie over de cursus Borstvoeding is hier te vinden. 
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook