Extra diensten

Livia Kraamzorg biedt extra diensten aan. Zo zijn al onze kraamverzorgenden EHBO gediplomeerd.

 

Continue ondersteuning tijdens de baring / Vervroegde inzet partusassistentie

Een bevalling is iets bijzonders, mogelijk best spannend maar bovenal iets wat jij als vrouw aan kan. Goed dat je hierbij hebt gekozen voor Kraamzorg Livia. Al onze medewerkers zijn namelijk extra geschoold voor vroege inzet tijdens de bevalling.
 
Dat betekent dat je vanaf het allereerste begin van de bevalling kunt rekenen op de deskundige begeleiding van onze kraamverzorgende.
 
Zij blijft continu bij jou (jullie), ook als de verloskundige nog even weggaat. Op die manier wordt je altijd ondersteund en blijf je onder ervaren begeleiding tijdens de gehele bevalling.
 
De voordelen hiervan zijn:
  • Meer rust en vertrouwen in jezelf tijdens de bevalling
  • Het verloop van de baring verloopt sneller (gemiddeld 2 uur blijkt uit wetenschappelijk onderzoek)
  • Hierdoor heb je minder snel behoefte aan pijnmedicatie
  • De kans op een keizersnede of bevalling met behulp van een vacuümpomp wordt kleiner
  • Vrouwen die tijdens de hele bevalling ondersteuning krijgen kijken vaak beter op hun bevalling terug en kijken met vertrouwen naar een eventueel volgende bevalling
Denk er rustig over na of je dit zou willen en bespreek dit van tevoren duidelijk met je verloskundige. Zij roept de kraamverzorgende in dat geval eerder op dan nu gebruikelijk is.
 
Ook tijdens de baring kun je natuurlijk nog aangeven dat je graag extra begeleiding wenst. Je kunt dan aan de verloskundige vragen of zij ons wil bellen.
 
Wij maken belinstructies en duidelijke afspraken over jouw begeleiding met de verloskundige en gaan de kraamverzorgende vervolgens bij jullie inzetten.
 
Ben je bevallen, dan doen we er alles aan om de kraamverzorgende die jou heeft begeleid tijdens de baring ook in te zetten tijdens de kraamperiode. Dit geeft jou de rust die je nodig hebt, om met vertrouwen en zekerheid de nieuwe periode die voor je ligt in te gaan.
 
Opstarthulp, avondhulp en nachthulp kraamzorg
Daarnaast is het mogelijk om Opstart-, Avond- en Nachthulp te krijgen. Ook als je (poliklinisch) in het ziekenhuis bent bevallen en in de avond of nacht thuiskomt, staan de kraamverzorgenden van Livia Kraamzorg voor je klaar. We maken de overgang van het ziekenhuis naar huis makkelijker door bijvoorbeeld het bedje op te maken, uitleg te geven over het kruikje en je te assisteren bij de voeding. We geven alle tips die je nodig hebt om de nacht gerust in te kunnen gaan. De volgende ochtend zijn we er natuurlijk weer om je kraamtijd te laten beginnen.
 
Extra zorg-uren en huishoudelijke ondersteuning 
De kraamverzorgende van Livia kan in overleg met jullie extra uren worden ingezet. In deze uren besteedt zij aandacht aan huishoudelijke taken die te maken hebben met de zorg voor moeder en pasgeborene. Maar ook de vader en overige kinderen worden zeker niet vergeten! De kosten voor deze extra huishoudelijke uren (€43,50 p/u)  worden niet vergoed door de verzekeraar en komen voor eigen rekening. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
 
Couveuse nazorg
In sommige gevallen is het nodig dat je baby een periode in de couveuse / het ziekenhuis ligt. Wanneer het moment is aangebroken dat je baby naar huis mag, kun je voor allerlei vragen komen te staan over de zorg. Juist dan is het prettig dat iemand hierin nog enkele dagen ondersteuning kan bieden. Onze kraamverzorgenden hebben extra kennis en ervaring om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie voor jou, je baby en je partner plezierig te laten verlopen.

Verlate kraamzorg kan gegeven worden vanaf de tiende dag tot maximaal 3 maanden na de bevalling. Vraag gerust bij je verzekeraar na of en hoeveel uren couveuse nazorg worden vergoed.
 
Intake aan huis, ook bij tweede of volgende kindje
Een andere extra dienst is het huisbezoek dat Livia Kraamzorg aanbiedt wanneer jullie je tweede of volgende kindje verwachten. Deze intake is voor jou gratis. Dit is een unieke service die Livia te bieden heeft. Andere kraamzorginstellingen doen de tweede of volgende intake meestal telefonisch. Livia wil echter altijd zorg op maat aanbieden. Een persoonlijke intake is daar een voorwaarde voor.
 
Kraamzorg in een ander Europees land
Dit jaar heeft Livia haar eerste ervaringen opgedaan in het geven van kraamzorg buiten Nederland. Deze zorg kan worden gegeven binnen heel Europa (EU). Voorwaarde is wel dat je beschikt over een Nederlandse ziektekostenverzekering.
 
Inzet tolk
Zorg bieden op maat en persoonlijke aandacht is alleen mogelijk als gezin en kraamverzorgende elkaar volledig begrijpen. Onze kraamverzorgenden zijn geschoold om te kramen in gezinnen van niet Westerse-afkomst. Daarnaast maakt Livia Kraamzorg als dit nodig is, gebruik van een professionele tolk wanneer we zorg verlenen bij gezinnen die in de asielprocedure zitten.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook