Ziekenhuisbevalling

Als je in het ziekenhuis bevallen bent, is de thuiskomst best een spannend moment. De kraamverzorgende van Livia Kraamzorg vangt jullie op en helpt jullie op weg met de verzorging van jullie kindje en met praktische adviezen. In onderling overleg wordt afgesproken hoe het verdere verloop van de kraamtijd zal zijn.
 
Rommelmelding
Beval je in het ziekenhuis, dan bel je ons als je naar het ziekenhuis gaat. Wanneer de bevalling achter de rug is willen we graag weten wanneer de kraamvrouw en baby naar huis mogen, zodat we de kraamverzorgende tijdig kunnen inlichten.
 
Het telefoonnummer wat je bij een rommelmelding mag bellen is: 0342-843636 of  06-23557969. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 
Beval je in het Meander Medisch Centrum?
Beval je poliklinisch in het Meander Medisch Centrum of Ziekenhuis de Gelderse Vallei? Dan mag onze kraamverzorgende als je dit wenst met je mee naar het ziekenhuis. In dat geval ga je onder begeleiding van je eigen verloskundige bevallen in het ziekenhuis. De kraamverzorgende kan de verloskundige assisteren en jou ondersteuning bieden tijdens de bevalling. Omdat deze kraamverzorgende in de meeste gevallen ook komt kramen, is het fijn en bijzonder om de bevalling in de kraamweek weer met elkaar te kunnen bespreken.
 
Meestal belt de verloskundige of je partner ons om te vertellen dat je naar het ziekenhuis vertrekt. Onze kraamverzorgende kan op dat moment ook naar het ziekenhuis gaan.
 
Ook hiervoor wordt het nummer van de rommelmelding gebeld.
 
LET OP: Ben je verzekerd bij Caresq? Dan kunnen wij helaas niet met je mee bij een poliklinische bevalling. Caresq vergoedt de begeleiding van kraamzorg tijdens de bevalling in het ziekenhuis in 2018 niet.
 
Bij een bevalling onder begeleiding van de gyneacoloog of in een van de andere regionale ziekenhuizen, kunnen wij helaas nog niet mee ter ondersteuning. In dat geval bel je ons als dat lukt dat je naar het ziekenhuis vertrekt (dit hoeft niet in de nacht). Wij houden er dan rekening mee en informeren een van onze kraamverzorgenden dat je aan het bevallen bent.
 
Lukt het niet om nogmaals te bellen bij vertrek naar het ziekenhuis, dan is dat geen probleem. Wanneer de bevalling achter de rug is willen we graag weten wanneer de kraamvrouw en baby naar huis mogen, zodat we de kraamverzorgende alsnog tijdig kunnen inlichten.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook