Kunstvoeding, hielprik & gehoortest

 
Kunstvoeding
Ook bij Kunstvoeding ofwel flesvoeding, werken we volgens een protocol; het flesvoedingsprotocol. Onze kraamverzorgende geeft je voorlichting en de juiste instructie bij het voeden. Zijn er vragen, dan kun je vanzelfsprekend bij ons terecht.
 
Kraamzorg Livia is de trotse bezitter van het certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dat houdt in dat onze zorg wordt geleverd volgens 10 vastgestelde vuistregels.
 
Sinds 2017 is er een transitie gemaakt van de 10 vuistregels naar 5 nieuwe standaarden. Het verschil is dat de 5 nieuwe standaarden gelden voor begeleiding aan zowel borst- als flesgevoede kinderen. De 10 standaarden richtten zich met name op borstvoeding. Een mooie stap in het hier en nu.
 
Wil je weten wat deze 5 standaarden zijn, kijk dan bij het kopje ''5 standaarden''
 
Hielprik en gehoortest
Rond de zesde dag van je kraamtijd is het tijd voor de hielprik en de gehoortest bij jullie baby. Het bloed van de hielprik wordt onderzocht op een aantal zeldzaam voorkomende ziektes. Het is belangrijk dat deze ziektes snel na de geboorte worden ontdekt. Een spoedige opsporing van deze ziektes kan namelijk zeer ernstige schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kind voorkomen of beperken.

Iedere pasgeboren baby krijgt daarnaast een gehoortest aangeboden. Dat gebeurt rond de 6e dag na de geboorte. Met de gehoortest kan een afwijking aan het gehoor van je baby snel worden ontdekt. Hoe eerder dat gebeurt, hoe sneller een mogelijke behandeling kan worden ingezet.

De hielprik en gehoortest zijn vaak jullie eerste kennismaking met de Jeugdgezondheidszorg, oftewel de (wijk)verpleegkundige van het consultatiebureau. De kraamverzorgende is hierbij aanwezig en zal je er tijdens de kraamtijd meer over vertellen.
Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook