Dunstan babytaal

Wist je dat je aan het huiltje van je baby kunt afleiden wat hij nodig heeft? De zogenaamde Dunstan methode die hiervoor kan worden gebruikt, is wereldwijd succesvol gebleken.
 
De Australische Priscilla Dunstan had al haar hele leven een bijzonder gevoel voor geluid en muziek. Zij merkte na de geboorte van haar kindje dat er een relatie bestond tussen het soort huilgeluidje dat hij maakte en de behoefte die daarachter schuil ging.
Haar theorie werd getest bij meer dan duizend baby's uit verschillende landen. Na negen jaar onderzoek bevestigde daadwerkelijk het bestaan van een universele babytaal; Dunstan Babytaal.
 
Volgens de Dunstan methode zijn er 5 verschillende huiltjes. Elk huiltje heeft een eigen betekening. Een geluid voor: honger, moe, darmkrampjes, een boertje dat dwarszit en ongemak.
 
Als je deze huiltjes leert kennen kun je als ouder sneller ontdekken wat je baby nodig heeft. Een uitkomst als je baby veel huilt maar ook een mooie manier om je baby nog beter te leren kennen. Het bijzondere is dat de Dunstan taal een echte babytaal betreft. De geluiden zijn gebaseerd op reflexen die drie tot vier maanden na de geboorte weer geleidelijk verdwijnen.
Onze kraamverzorgenden kunnen je helpen om de 5 geluiden te leren herkennen. Er bestaat een speciale app en op internet kun je hier ook leuke filmpjes over vinden.
 
Kraamzorg Livia is sinds 2018 Dunstan Babytaal gecertificeerd. Dat betekent dat minimaal 80% van onze kraamverzorgenden de opleiding Dunstan babytaal voor kraamverzorgenden met goed gevolg heeft afgerond. Jaarlijks worden onze nieuwe kraamverzorgenden bijgeschoold. De Dunstan babytaal is een wezenlijk onderdeel van de kennis die we met jullie jullie willen delen in de kraamweek.

 

Contact
Barneveldseweg 11 L
6741 LH Lunteren
Telefoonnr 0342-843636 zorg@kraamzorglivia.nl


NieuwsTwitter - Facebook